5 Kasım 2021 Cuma

Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla

 

Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla İçin Malzemeler

  • 3 lt süt (İnek sütü )
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

    Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla Nasıl Yapılır?

  • Alınan süt süzgeçten süzülür uygun bir tencereye.
  • Ocak yüksek ayarda açılır.
  • Karıştırarak kabarana kadar kaynatılır.
  • Daha sonra ocak kısılır ara, ara karıştırarak 30 dk kaynatılır.
  • Sütün sıcaklığı ayarlanır hafif parmağı yakacak şekilde olmalıdır.
  • 3 yemek kaşığı yoğurt bir kaseye alınıp üzerine bi miktar su ilave edip karıştırılır.
  • Cacık yoğurt kıvamında çırpılır.
  • Sütün üzerindeki kaymağı bozmadan bir kenarından hazırlanan yoğurt dökülür yavaşça yoğurt koyduğumuz yerden karıştırılır yavaşça eşit olarak dağılması sağlanır.
  • Tencere fırına konur kapağı kapatılmadan fırının kapağı kapatılır.
  • 4 saat sonra fırının kapağı açılır öylece bekletilir mayalanan tencerenin soğuması beklenir.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır 1 gün bekletilir, birgün sonra yenir.
  • Afiyet olsun çok pıratik çok kolay bir tarif üzerini bezle kapatma derdi yok.
  • Püf noktalarına gelince:mayalamak için suyla kıvamını ayarlanırsa yoğurt ekşi olmaz.
  • Sütün sıcaklığını tam ayarlanırsa da ekşi olmaz.
  • Tencerenin kapağı kapatılmadan fırına konursa yoğurt sulanmaz.
  • 1 gün sonra yenirse taş gibi olur.
  • Mayası için 1 lt ye bir yemek kaşığı yoğurt tam ayarı benim süt 3 lt 3 yemek kaşığı yoğurt kullandım.Mayanın kıvamı suyla ezildiğinde cacık kıvamında olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder