2 Kasım 2021 Salı

Hızlı Pişi Tarifi

 

Hızlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 adet yumurta

    Hızlı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 yufkayı komple açın.
  • 1 yumurtayı çatalla çırpıp fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
  • Sonra yufkayı kalın rulo olacak şekilde katlayın.
  • 2-3 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin.
  • Kızartmayı yapacağınız tava ya da tencerenize yağınızı koyup iyice kızdırın.
  • Sonra yufkaları içine koyun.
  • Kaşık yardımıyla arada üstlerine yağ ile arada banyo yaptırın ki işin püf noktası bu; kocaman şişiyorlar.
  • Her iki tarafı da bu şekilde pişirdikten sonra havlu kağıt ya da peçete serdiğiniz bir tabağa pişilerinizi alın,yağını biraz alın.
  • Sonra servis edeceğiniz tabağa alabilirsiniz.Afiyet olsun. 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder