Hızlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 adet yumurta
Hızlı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 yufkayı komple açın.
- 1 yumurtayı çatalla çırpıp fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
- Sonra yufkayı kalın rulo olacak şekilde katlayın.
- 2-3 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin.
- Kızartmayı yapacağınız tava ya da tencerenize yağınızı koyup iyice kızdırın.
- Sonra yufkaları içine koyun.
- Kaşık yardımıyla arada üstlerine yağ ile arada banyo yaptırın ki işin püf noktası bu; kocaman şişiyorlar.
- Her iki tarafı da bu şekilde pişirdikten sonra havlu kağıt ya da peçete serdiğiniz bir tabağa pişilerinizi alın,yağını biraz alın.
- Sonra servis edeceğiniz tabağa alabilirsiniz.Afiyet olsun. 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder