3 Kasım 2021 Çarşamba

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz, pul biber,karabiber

İç malzemesi;

  • 300 gram az yağlı dana kıyma
  • 3 adet küçük doğranmış kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber,tuz, kimyon, yenibahar

    İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ile kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur, suyunu çekmesine yakın sıvı yağ konulur.
  • Ceviz, baharatlar ve ince doğranmış maydanoz ilave edilir karıştırılır, soğumaya bırakılır.
  • Buzdolabında iyice soğutulur. Bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
  • Bulgur ve irmik bir kaba alınır.
  • Üzerine kaynar su ilave edilir, karıştırılır, kapak kapatılır, bekletilir.
  • Bulgur yumuşadığında diğer malzemeler ilave edilir 10-15 dakika iyice yoğurulur.
  • Yumurtadan büyük parçalar alınır, elimiz ıslatılır.
  • Sol avuç içinde hamur döndürülerek sağ elimizin işaret parmağı ile içi oyulur.
  • Soğutulmuş iç harcımız sıkılıp küçük köfte yapılarak hamurun içine yerleştirilir. Yavaş yavaş yine ıslatılmış elimiz ile ağzı kapatılır.
  • Tepsiye sıkışmadan hazırlanan köfteler dizilir, ( ben içli köfte aperatı kullanarak yaptım. )
  • Bol yağda döndüre döndüre kızartılır. Ya da haşlanacak ise, kaynayan tuzlu suya sıkışık olmayacak şekilde köfteler atılır.
  • Köfteler su yüzüne çıktıktan sonra 2 dakika kadar bekletilir sonra servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder