Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
- 1 adet soda
- 1 paket kabartma tozu
- Peynir yada patates
- Çeyrek demet maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harç için malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştıralım. Yufkamızı tezgaha açalım.
- Hazırladığımız sosu kaşıkla üzerine döküp her tarafına yayalım.
- Ardından diğer yufkayı üzerine kapatıp tekrar sostan döküp sürelim.
- Yufkaların tamamını bu şekilde üst üste koyup sostan sürelim.
- Son kata tekrar sostan sürüp saralım. 4 e keselim yufkamızı.
- Ardından streç filme sarıp buz dolabında dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru buz dolabından çıkarıp dilim dilim keselim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayalım.
- Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürelim.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder