2 Kasım 2021 Salı

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak (orta boy)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz

    Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın.
  • Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı tepeleme unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından sütü ilave edin ve unun topaklanmaması için hızlıca çırpma teli ile karıştırın.
  • 2 su bardağı suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca doğramış olduğunuz kabakları içine atıp yumuşamaya bırakın.
  • Kabaklar yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
  • İçerisine tuz, kuru nane, kırmızı toz biber ve karabiber de ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın.
  • Üzerine kıyılmış dereotu serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder