Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak (orta boy)
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın.
- Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı tepeleme unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından sütü ilave edin ve unun topaklanmaması için hızlıca çırpma teli ile karıştırın.
- 2 su bardağı suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca doğramış olduğunuz kabakları içine atıp yumuşamaya bırakın.
- Kabaklar yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
- İçerisine tuz, kuru nane, kırmızı toz biber ve karabiber de ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın.
- Üzerine kıyılmış dereotu serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder