5 Kasım 2021 Cuma

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı iç hamuruna, beyazı da ayırın dışı için)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Simidin dışı için :

  • Susam
  • Çörek otu
  • 1 yumurta akı

    Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı olan tüm malzemeler iyice karıştırılır.
  • Daha sonrasında kalan tüm malzemeler eklenerek hamur yoğurulur.
  • Ceviz küçüklüğünde bezelere ayrılıp, simit şekli verilir.
  • Susam ile çörek otu bir kapta karıştırılır.
  • Simit şekli verilmiş olan hamur, önce yumurta akına, sonrasında susam+çörek otu karışımına batırılır.
  • Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir.
  • 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder