Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı iç hamuruna, beyazı da ayırın dışı için)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Simidin dışı için :
- Susam
- Çörek otu
- 1 yumurta akı
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı olan tüm malzemeler iyice karıştırılır.
- Daha sonrasında kalan tüm malzemeler eklenerek hamur yoğurulur.
- Ceviz küçüklüğünde bezelere ayrılıp, simit şekli verilir.
- Susam ile çörek otu bir kapta karıştırılır.
- Simit şekli verilmiş olan hamur, önce yumurta akına, sonrasında susam+çörek otu karışımına batırılır.
- Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir.
- 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder