6 Kasım 2021 Cumartesi

Köfteli Avcı Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi

 

Köfteli Avcı Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sebzeli kısım için;

  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 12 adet mantar
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 15 adet arpacık soğan
  • 2 adet domates (Konserve sos kullandım.)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pul biber

    Köfteli Avcı Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Harçtan cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Bu şekilde üzerini kapatıp sebzeleri kızartana kadar dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Patatesi, havucu ve biberleri küp küp doğrayıp sıvı yağda kızartıyoruz. Mantarları da ister bütün olarak istersenizde doğrayarak kızartıyoruz. Kızaran sebzeleri yemeği pişireceğimiz fırın kabına alıyoruz.
  • En son, köfteleri de kızartıp sebzelerin üzerine yerleştiriyoruz (Fırında da pişeceği için fazla kızartmayalım) ayrı bir tavaya az zeytinyağı koyup arpacık soğanları soteliyoruz.
  • Daha sonra, üzerine domates rendesini koyup soğanlar çok hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişince yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Son olarak sosu için salçayı sıcak suda açıp baharatlarını ekleyerek yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder