Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta akı ( sarılar üzerine)
- 2/3 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çk tuz
- 5-6 su bardağı un
- Bardak ölçüsü 250 ml
Arası için
- 1-2 yemek kaşığı tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 2-3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması ( nutella)
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
- 1 çk pekmez
- 2 yemek kaşığı fındık içi (kırılmış)
- Susam, mavi haşhaş tohumu
Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlayalım. Hamuru için malzemeler yoğurma kabına alınır. Güzel bir kıvam elde edene kadar yoğrulur. Un kontrollü bir şekilde eklenir. Yumuşak, orta kıvamlı bir hamur yapılır. Üzeri streçlenir ve 20-30 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Hamur iki katına çıkınca maya kokmaması için havası alınıp tekrar yoğrulur. Çalışacağınız tezgah veya hamur matı sıvı yağ ile yağlanır. Hamur kare formda açılıp genişletilir. (35*35).
- Üzerine tereyağı yayılır. Tereyağı aşırı yumuşak olmasın. Çeyrek kısmına çikolata kreması sürülür. Ben yarısını sade hazırladım. O yüzden kalan kısmı boş bıraktım. Dilerseniz hepsini çikolatalı hazırlayabilirsiniz.
- Hamurun yarısı üzerine kapatılır. Önce ikiye daha sonra her bir parça altıya bölünür. Her bir şerit kıvrılır ve rulo yapılır. Uçları birleştirilir. Fırın tepsisine yerleştirilir. 30-40 dakika tepside mayalandırılır. Ortam sıcaksa daha hızlı kabarabilirler.
- Tepsi mayası çok önemli. Yoksa puf puf kabarmazlar. Yumurta sarısı pekmezle çırpılıp üzerlerine sürülür. Çikolatalı olanlara fındık kırığı serpiştirilir. Sade olanlara susam vs serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üzerleri kızarana kadar sırayla pişirilir. İlk sıcağı geçip dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder