6 Kasım 2021 Cumartesi

Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi

 

Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta akı ( sarılar üzerine)
  • 2/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çk tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • Bardak ölçüsü 250 ml

Arası için

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • 2-3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması ( nutella)

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çk pekmez
  • 2 yemek kaşığı fındık içi (kırılmış)
  • Susam, mavi haşhaş tohumu

    Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru hazırlayalım. Hamuru için malzemeler yoğurma kabına alınır. Güzel bir kıvam elde edene kadar yoğrulur. Un kontrollü bir şekilde eklenir. Yumuşak, orta kıvamlı bir hamur yapılır. Üzeri streçlenir ve 20-30 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur iki katına çıkınca maya kokmaması için havası alınıp tekrar yoğrulur. Çalışacağınız tezgah veya hamur matı sıvı yağ ile yağlanır. Hamur kare formda açılıp genişletilir. (35*35).
  • Üzerine tereyağı yayılır. Tereyağı aşırı yumuşak olmasın. Çeyrek kısmına çikolata kreması sürülür. Ben yarısını sade hazırladım. O yüzden kalan kısmı boş bıraktım. Dilerseniz hepsini çikolatalı hazırlayabilirsiniz.
  • Hamurun yarısı üzerine kapatılır. Önce ikiye daha sonra her bir parça altıya bölünür. Her bir şerit kıvrılır ve rulo yapılır. Uçları birleştirilir. Fırın tepsisine yerleştirilir. 30-40 dakika tepside mayalandırılır. Ortam sıcaksa daha hızlı kabarabilirler.
  • Tepsi mayası çok önemli. Yoksa puf puf kabarmazlar. Yumurta sarısı pekmezle çırpılıp üzerlerine sürülür. Çikolatalı olanlara fındık kırığı serpiştirilir. Sade olanlara susam vs serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üzerleri kızarana kadar sırayla pişirilir. İlk sıcağı geçip dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder