Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane ince kemer patlıcan
- 5 tane çekirdekleri temizlenmiş sivri biber
- Tuz
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Sosu için
- 3 tane orta boy domates
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanımızı dört tarafından alacalı soyuyoruz.
- Daha sonra bıçağımızla patlıcanın altından yukarıya doğru çok derinden olmayacak şekilde resimdeki gibi patlıcanı çevirerek şekil veriyoruz.
- Patlıcanın altından ve üstünden çendik atıyoruz.
- Daha sonra sivri biberlerin çekirdekleri temizliyoruz domateslerimizi soyup irice doğruyoruz.
- Tavamıza zeytinyağımızı alıp patlıcanlarımızı yerleştiriyoruz.
- Biberleri de aynı şekilde tavamıza alıyoruz ateşi çok kısık açıyoruz yavaş yavaş pişip lokum gibi olsun diye patlıcanların üstüne tuz serpiştirip bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı dökelim ve kapağını kapatalım.
- 20 dakikanın sonunda kontrol edelim.
- Patlıcanların yönünü değiştirelim tekrar kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
- 15 dakika daha pişirip kapağını açalım.
- Domates i şekerini ekleyip sarımsakları da ekleyip tekrar kapağını kapatıp domatesler yumuşayıncaya kadar 10 dakikanın sonunda lokum gibi pişen patlıcanımız çığırtmamız servise hazır. Afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder