3 Kasım 2021 Çarşamba

Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi

 

Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane ince kemer patlıcan
  • 5 tane çekirdekleri temizlenmiş sivri biber
  • Tuz
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Sosu için

  • 3 tane orta boy domates
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

    Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanımızı dört tarafından alacalı soyuyoruz.
  • Daha sonra bıçağımızla patlıcanın altından yukarıya doğru çok derinden olmayacak şekilde resimdeki gibi patlıcanı çevirerek şekil veriyoruz.
  • Patlıcanın altından ve üstünden çendik atıyoruz.
  • Daha sonra sivri biberlerin çekirdekleri temizliyoruz domateslerimizi soyup irice doğruyoruz.
  • Tavamıza zeytinyağımızı alıp patlıcanlarımızı yerleştiriyoruz.
  • Biberleri de aynı şekilde tavamıza alıyoruz ateşi çok kısık açıyoruz yavaş yavaş pişip lokum gibi olsun diye patlıcanların üstüne tuz serpiştirip bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı dökelim ve kapağını kapatalım.
  • 20 dakikanın sonunda kontrol edelim.
  • Patlıcanların yönünü değiştirelim tekrar kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  • 15 dakika daha pişirip kapağını açalım.
  • Domates i şekerini ekleyip sarımsakları da ekleyip tekrar kapağını kapatıp domatesler yumuşayıncaya kadar 10 dakikanın sonunda lokum gibi pişen patlıcanımız çığırtmamız servise hazır. Afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder