Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane küçük boy patates
- 2 tane küçük boy soğan
- 1 kg ıspanak
- Tuz, karabiber
Beşamel sos :
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3.5 su bardağı süt
- Muskat rendesi
Üzeri için
- Kaşar peynir
Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küçük küçük doğrayın.
- Tavaya çok az yağ koyup biraz kavurun.
- Üzerine yarım ay şeklinde doğranan soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
- Bu karışımı büyük borcama dökün.
- Aynı tavada ıspanakları soteleyin.
- Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
- Bu aşamada baharatları ekleyin.
- Borcamdaki patatesli soğan karışımın üzerine dökün.
- Beşamel sos hazırlayın.Tavaya yağı koyun eriyince unu ilave edin.Kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edin.Çırpın.
- Muskat rendeleyin( varsa )Sıvı bir beşamel sos olacak.
- Sosu borcamdaki yemeğin üzerine boşaltın.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Üzeri kızardığında kaşar peyniri rendeleyin üzerine ekleyin.
- Peynirler eridiğinde yemeğimiz hazır.
Yapacak olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder