3 Kasım 2021 Çarşamba

Patatesli Ispanak Graten Tarifi

 

Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane küçük boy patates
  • 2 tane küçük boy soğan
  • 1 kg ıspanak
  • Tuz, karabiber

Beşamel sos :

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3.5 su bardağı süt
  • Muskat rendesi

Üzeri için

  • Kaşar peynir

    Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küçük küçük doğrayın.
  • Tavaya çok az yağ koyup biraz kavurun.
  • Üzerine yarım ay şeklinde doğranan soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Bu karışımı büyük borcama dökün.
  • Aynı tavada ıspanakları soteleyin.
  • Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bu aşamada baharatları ekleyin.
  • Borcamdaki patatesli soğan karışımın üzerine dökün.
  • Beşamel sos hazırlayın.Tavaya yağı koyun eriyince unu ilave edin.Kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edin.Çırpın.
  • Muskat rendeleyin( varsa )Sıvı bir beşamel sos olacak.
  • Sosu borcamdaki yemeğin üzerine boşaltın.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Üzeri kızardığında kaşar peyniri rendeleyin üzerine ekleyin.
  • Peynirler eridiğinde yemeğimiz hazır.
    Yapacak olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder