6 Kasım 2021 Cumartesi

Lokanta Usulü Kıymalı Pide Tarifi

 

Lokanta Usulü Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket toz maya
  • 5-6 su bardağı kadar un

Kıymalı harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 adet domates (Küçük küçük doğranmış)
  • 2 adet sivri biber (Küçük doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Dilerseniz kaşar rendesi

Servisi için;

  • Maydanoz
  • Limon
  • Bol köpüklü ayran

    Lokanta Usulü Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir yoğurma kabına ılık suyu, mayayı, şekeri, yumurtayı ve zeytinyağı alıp çırpın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru karıştırmaya başlayın. Tuzu ilave edelim (Hamurun çok iyi kabarması için tuzu en son ekleyin)
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve üzerini kapatıp ılık bir yerde 45 dakika mayalandırın.
  • İç malzemesi için tüm malzemeyi çiğden doğrayıp karıştırın.
  • Hamurdan 12 beze çıkarın ve oval bir şekilde açın. Harcı üzerine yayın ve pide şeklini verin.
  • Ben kenarlarını bükmedim böyle lokanta kıymasına daha çok benzedi ama siz dilerseniz kenarlarını büküp yumurta sarısını biraz sulandırın ve pidelerin kenarlarına sürün.
  • 190 derece önceden ısıtılmış fırında yarı yarıya kızartın. Ben üzenlerine kaşar dökmedim ama siz isterseniz. Üzerine kaşar rendesi ilave edip tamamen kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürüp üzerini örtün, 10 dakika sonra servise hazır olacaktır.
  • Ben tepsiye yağlı kağıt serdim tepsiden çıkarması daha kolay oluyor. 😊 Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz 😋👉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder