Lokanta Usulü Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 paket toz maya
- 5-6 su bardağı kadar un
Kıymalı harcı için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
- 2 adet domates (Küçük küçük doğranmış)
- 2 adet sivri biber (Küçük doğranmış)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Karabiber
Üzeri için;
- Dilerseniz kaşar rendesi
Servisi için;
- Maydanoz
- Limon
- Bol köpüklü ayran
Lokanta Usulü Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına ılık suyu, mayayı, şekeri, yumurtayı ve zeytinyağı alıp çırpın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru karıştırmaya başlayın. Tuzu ilave edelim (Hamurun çok iyi kabarması için tuzu en son ekleyin)
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve üzerini kapatıp ılık bir yerde 45 dakika mayalandırın.
- İç malzemesi için tüm malzemeyi çiğden doğrayıp karıştırın.
- Hamurdan 12 beze çıkarın ve oval bir şekilde açın. Harcı üzerine yayın ve pide şeklini verin.
- Ben kenarlarını bükmedim böyle lokanta kıymasına daha çok benzedi ama siz dilerseniz kenarlarını büküp yumurta sarısını biraz sulandırın ve pidelerin kenarlarına sürün.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırında yarı yarıya kızartın. Ben üzenlerine kaşar dökmedim ama siz isterseniz. Üzerine kaşar rendesi ilave edip tamamen kızarmasını sağlayabilirsiniz.
- Fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürüp üzerini örtün, 10 dakika sonra servise hazır olacaktır.
- Ben tepsiye yağlı kağıt serdim tepsiden çıkarması daha kolay oluyor. 😊 Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz 😋👉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder