1 Kasım 2021 Pazartesi

Lokumlu Kurabiye Tarifi

 

Lokumlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 4.5 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin)

İçi için;

  • 5 -6 tane güllü lokum

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

    Lokumlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.
  • Sonra içine vanilyalı puding, kabartma tozu ve un eklenir. Güzelce yoğurulur.
  • Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve el ile yuvarlanır.
  • Yuvarlanan hamurlar silindir haline getirilir ve ortasına parmakla bastırılarak kayık şekli verilir.
  • Ortadaki boşluğa şerit haline getirilmiş lokum konur ve kapatılarak yine silindir haline getirilir.
  • İki ucundan birleştirilerek şekil verilir. Siz farklı bir şekil de verebilirsiniz 🌝
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dk üzeri hafif pembe olana kadar pişirilir.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
  • Not: lokuma bu şekli vermek için elimizle çekiştirerek uzatıyoruz ve bir lokumu 3-4 parçaya bölüp ince uzun bir hale gelene kadar uzatıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder