Lokumlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilyalı puding
- 4.5 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin)
İçi için;
- 5 -6 tane güllü lokum
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
Lokumlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.
- Sonra içine vanilyalı puding, kabartma tozu ve un eklenir. Güzelce yoğurulur.
- Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve el ile yuvarlanır.
- Yuvarlanan hamurlar silindir haline getirilir ve ortasına parmakla bastırılarak kayık şekli verilir.
- Ortadaki boşluğa şerit haline getirilmiş lokum konur ve kapatılarak yine silindir haline getirilir.
- İki ucundan birleştirilerek şekil verilir. Siz farklı bir şekil de verebilirsiniz 🌝
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dk üzeri hafif pembe olana kadar pişirilir.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Not: lokuma bu şekli vermek için elimizle çekiştirerek uzatıyoruz ve bir lokumu 3-4 parçaya bölüp ince uzun bir hale gelene kadar uzatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder