Mandalina Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler
- 10-15 adet mandalin
- 3 su bardağı toz şeker ( 200 ml )
- Çay kaşığı ucuyla limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Mandalina Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mandalinalar yıkanır, ve kabukları soyulur. Tek tek ayrılır.
- Kaynatacağımız tencereye alınır, şekeri eklenir ve suyunu salıp biraz kaynattıktan sonra blendirdan geçirilir. Pürüzsüz olana kadar çekin.
- Sonra tekrar ocağa alın limon suyu, limon tuzu eklenir, limon tuzu şekerlenmemesi için benden size küçük bir tüyo 😉karıştırılır kaynamaya bırakılır.
- 15 ila 20 dk arası reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
- Soğuduktan sonra kavanoza konur.Yapımı pratik, için de katkı malzemesi olmadan gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz marmelatımız hazır👌Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder