4 Kasım 2021 Perşembe

Mandalina Marmelatı Tarifi

 

Mandalina Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 adet mandalin
  • 3 su bardağı toz şeker ( 200 ml )
  • Çay kaşığı ucuyla limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Mandalina Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mandalinalar yıkanır, ve kabukları soyulur. Tek tek ayrılır.
  • Kaynatacağımız tencereye alınır, şekeri eklenir ve suyunu salıp biraz kaynattıktan sonra blendirdan geçirilir. Pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Sonra tekrar ocağa alın limon suyu, limon tuzu eklenir, limon tuzu şekerlenmemesi için benden size küçük bir tüyo 😉karıştırılır kaynamaya bırakılır.
  • 15 ila 20 dk arası reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
  • Soğuduktan sonra kavanoza konur.Yapımı pratik, için de katkı malzemesi olmadan gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz marmelatımız hazır👌Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder