4 Kasım 2021 Perşembe

Mandalina Reçeli Tarifi

 

Mandalina Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 adet mandalina (İnce kabuklu, sert, sulu, küçük boy )
  • 2 ,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu

    Mandalina Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şekeri, portakal suyunu, suyu tencereye koyup şerbet kıvamını alana kadar kaynatıyoruz. Şerbetin biraz koyulaşmasını bekleyin.
  • Mandalinaları güzelce yıkayıp 1 cm kalınlığında dilimlere ayırıyoruz.
  • Dilimleniş mandalinaları şerbetin içine ekliyoruz.
  • Kısık ateşte mandalınalar kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Limon suyunu sıkıp 10 dakika kadar daha pişirmeye devam ediyoruz.
  • Soğuyunca cam kavanoza yerleştirip buzdolabında bekletiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder