Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 pk ınstant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 6 -6,5 su bardağı un (Kontrollü olalım)
Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt, su, sıvıyağı kabımıza alalım.
- Maya, tuz ve şekeri ekleyelim.
- Unu kontrollü olarak ekleyelim, 6 su bardağı un dan sonra çok temkinli un ilavesi yapalım, su bardakları farklı olduğu için yada un markasından farklılık olabiliyor ben tam 6 su bardağı un kullandım.
- Hamur çok yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı, hamuru en son toparlarken avuç içi kadar sıvıyağ döküp en son toparlamayı yapın ve mayalanmaya bırakın.
- Yarım saat mayalanıp kabaran hamuru 12 parçaya bölün, daha küçük ekmekler yapmak isterseniz daha küçük bezelere ayırabilirsiniz.
- Bir bezeyi alıp istediğiniz büyüklükte açın ve uçtan başlayarak katlama işlemini yapın.
- Her katlamada , katladığınız yeri hamura bastırın. Katlama işlemine resimler yardımcı olacaktır.
- Tüm katlama işi bitip en sona geldiğimizde birleştirdiğimiz yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyalım.
- Tüm bezeleri bitirelim.
- Tepsiye dizilen ekmeklerin üzerini örterek 20 dk da tepsi mayası gelmesini sağlayalım.
- Mayası gelen ekmeklerin üzerine fırça ile süt sürelim ( isterseniz yumurta sarısı da sürülebilir , ben poğaça gibi olmasın diye süt sürdüm)
- 200 derecede ekmekler iyice kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık yarım saat)
- Fırından çıkan ekmeklerin üzerine parlak ve yumuşak olması için hafif sıvıyağ sürdüm.
- Ekmekler kullanıma hazır , istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz yumuşacık pufidik ekmekler, ister domates , peynir ve marullu sandviç, ister sosisli sandviç nasıl isterseniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder