2 Kasım 2021 Salı

Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi

 

Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 pk ınstant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6 -6,5 su bardağı un (Kontrollü olalım)

    Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık süt, su, sıvıyağı kabımıza alalım.
  • Maya, tuz ve şekeri ekleyelim.
  • Unu kontrollü olarak ekleyelim, 6 su bardağı un dan sonra çok temkinli un ilavesi yapalım, su bardakları farklı olduğu için yada un markasından farklılık olabiliyor ben tam 6 su bardağı un kullandım.
  • Hamur çok yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı, hamuru en son toparlarken avuç içi kadar sıvıyağ döküp en son toparlamayı yapın ve mayalanmaya bırakın.
  • Yarım saat mayalanıp kabaran hamuru 12 parçaya bölün, daha küçük ekmekler yapmak isterseniz daha küçük bezelere ayırabilirsiniz.
  • Bir bezeyi alıp istediğiniz büyüklükte açın ve uçtan başlayarak katlama işlemini yapın.
  • Her katlamada , katladığınız yeri hamura bastırın. Katlama işlemine resimler yardımcı olacaktır.
  • Tüm katlama işi bitip en sona geldiğimizde birleştirdiğimiz yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyalım.
  • Tüm bezeleri bitirelim.
  • Tepsiye dizilen ekmeklerin üzerini örterek 20 dk da tepsi mayası gelmesini sağlayalım.
  • Mayası gelen ekmeklerin üzerine fırça ile süt sürelim ( isterseniz yumurta sarısı da sürülebilir , ben poğaça gibi olmasın diye süt sürdüm)
  • 200 derecede ekmekler iyice kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık yarım saat)
  • Fırından çıkan ekmeklerin üzerine parlak ve yumuşak olması için hafif sıvıyağ sürdüm.
  • Ekmekler kullanıma hazır , istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz yumuşacık pufidik ekmekler, ister domates , peynir ve marullu sandviç, ister sosisli sandviç nasıl isterseniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder