2 Kasım 2021 Salı

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi

 

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü ( 250 gram )
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 lt kaynamış su ( su miktarını çorbanın koyuluğuna göre ayarlanabilirsiniz )
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay bardağı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik

    Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
  • 6 su bardağı su ilave edip ocakta haşlıyoruz.
  • Tavuk etini sudan alıp küçük parçalara ayırıyoruz, suyunu çorba için ayırıyoruz.
  • Tereyağ ve sıvı yağ uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra un ekleyip tekrar 1-2 dk daha kavurduktan sonra salça ekleyip karıştırıyoruz.
  • Mercimeği yıkayıp ekliyoruz .
  • 2-3 tur daha karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ilave edip mercimek pişene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen mercimeği blendırdan geçirip kaynar su ekliyoruz.
  • Tavuk etini ,tel şehriye ,domatesi küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • Tuz ve baharatlarını ilave edip şehriye pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder