7 Kasım 2021 Pazar

Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi

 

Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su (içme suyu kıvamında)
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı su

    Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir derin kaba yumurta ve şekeri koyup mikserle 4-5 dk çırpın.
  • Sıvı yağ ve suyu da koyun çırpın.
  • Daha sonra 3 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve normal çırpma aparatıyla yavaş yavaş karıştırın. Ben 3 su bardağı un kullandım siz kontrollü ekleyin unun kalitesine göre değişiklik gösterebilir.
  • İstediğiniz kek kalıbına katı yağla güzelce ve bolca yağlayıp kek hamurunu dökün.
  • Kek hamurundan biraz ayırın ayırdığımız kek hamuruna 2 yemek kaşığı kakaoyu koyun.
  • Kakaoyu koyunca biraz hamur katılaşıcak ve yüzden 3 yemek kaşığı su ile karıştırın ve kekimizin üzerine dökün.
  • Birtane kaşıkla rastgele karıştırın ve 160 – 170 derece ısıtılmış fırında pişirin ama ilk yarım saat fırının kapağını açmıyoruz güzel kabarması için kekimizi bir çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
  • Çatal temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir 10-15 dk soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilirsiniz inşallah dener beğenirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder