Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su (içme suyu kıvamında)
- 3 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı su
Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir derin kaba yumurta ve şekeri koyup mikserle 4-5 dk çırpın.
- Sıvı yağ ve suyu da koyun çırpın.
- Daha sonra 3 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve normal çırpma aparatıyla yavaş yavaş karıştırın. Ben 3 su bardağı un kullandım siz kontrollü ekleyin unun kalitesine göre değişiklik gösterebilir.
- İstediğiniz kek kalıbına katı yağla güzelce ve bolca yağlayıp kek hamurunu dökün.
- Kek hamurundan biraz ayırın ayırdığımız kek hamuruna 2 yemek kaşığı kakaoyu koyun.
- Kakaoyu koyunca biraz hamur katılaşıcak ve yüzden 3 yemek kaşığı su ile karıştırın ve kekimizin üzerine dökün.
- Birtane kaşıkla rastgele karıştırın ve 160 – 170 derece ısıtılmış fırında pişirin ama ilk yarım saat fırının kapağını açmıyoruz güzel kabarması için kekimizi bir çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
- Çatal temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir 10-15 dk soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilirsiniz inşallah dener beğenirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder