4 Kasım 2021 Perşembe

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin ya da tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 10-11 yemek kaşığı dolusu tam buğday unu (yaklaşık 4 su bardağı)

İç harcı için;

  • Peynir (200gr)
  • Maydanoz

    Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve bir adet yumurtanın sarısı hariç, bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım. Elimizle iyice karıştıralım.
  • Unu da azar azar dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Unu 3,5 su bardağından sonra kontrollü ekleyelim. Güzel bir hamur yapalım.
  • Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayalım ve bezeler haline getirelim.
  • Bezelerden bir tanesini alalım, elimizle bastırarak açalım.
  • İç harcını koyup hamurun uç kısımlarını ortada kapatalım, yapışmasını sağladıktan sonra ters çevirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralıklı bir şekilde dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
  • Önceden ısıttığımız 170°C derecelik fırında, kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder