Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin ya da tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 10-11 yemek kaşığı dolusu tam buğday unu (yaklaşık 4 su bardağı)
İç harcı için;
- Peynir (200gr)
- Maydanoz
Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve bir adet yumurtanın sarısı hariç, bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım. Elimizle iyice karıştıralım.
- Unu da azar azar dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Unu 3,5 su bardağından sonra kontrollü ekleyelim. Güzel bir hamur yapalım.
- Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayalım ve bezeler haline getirelim.
- Bezelerden bir tanesini alalım, elimizle bastırarak açalım.
- İç harcını koyup hamurun uç kısımlarını ortada kapatalım, yapışmasını sağladıktan sonra ters çevirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
- Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralıklı bir şekilde dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
- Önceden ısıttığımız 170°C derecelik fırında, kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder