4 Kasım 2021 Perşembe

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 avuç tel şehriye
  • Sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su (Elinizde varsa tavuk suyu veya bulyon ekleyebilirsiniz)
  • Tuz

    Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağda şehriyeli kavuralım.
  • Üzerine yıkanmış bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Tereyağı ekleyip biraz daha kavuralım.
  • Sıcak suyu ekleyip tuzunu atıp suyu çekene kadar pişirelim.
  • Bu aşamadan sonra çok fazla karıştırmamaya özen gösterelim.
  • Üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder