2 Kasım 2021 Salı

Yalancı Profiterol (Borcamda İpeksi Kremasıyla) Tarifi

 

Yalancı Profiterol (Borcamda İpeksi Kremasıyla) Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 2 poşet sade kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Sos için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt
  • 15 adet kedidili bisküvi

    Yalancı Profiterol (Borcamda İpeksi Kremasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebisi için vanilya hariç malzemeleri tencereye alalım.
  • Bir kez karıştırıp ocağa alalım.
  • Göz göz olana kadar kaynatalım.
  • Ocağı kapatalım. Vanilyalı ekleyelim.
  • Üzerine temiz bir poşeti temas edecek şekilde örtelim. Katılaşmaması için.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra kremsantiyi bir su bardağı soğuk sütle ayrı bir kapta çırpalım.Onu da buzdolabına kaldıralım.
  • Şimdi çikolata sosunu tencereye alalım.
  • Sütle koyulaşana kadar pişirelim. Ara ara karıştırarak soğutalım.
  • 15 tane kedidilini dört parça hale gelecek şekilde keselim.
  • Şimdi birleştirme zamanı. En başta yaptığımız muhallebinin içine kremşantiyi ekleyelim.
  • Mikserle homojen hale gelene kadar çırpalım.
  • Bu karışımın içine parçaladığımız kedidilini ekleyelim. Güzelce karıştıralım.Borcama dökelim.
  • Üzerine biraz soğumuş olan çikolata sosunu dökelim. Her yerine yayalım.
  • Buzdolabında bir gece bekletelim.
  • İpeksi kremasıyla gerçeğini aratmıyor. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder