Anne Tarifi; Yumurtalı Ekmek Kızartması İçin Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt (60 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kahvaltılık Peynir Salatası;
- 1 kase lor peyniri (350 gr)
- 1 adet domates
- Yarım adet yeşil biber
- Yarım adet kırmızı biber
- Birkaç dal maydanoz
- Birkaç dal taze soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Anne Tarifi; Yumurtalı Ekmek Kızartması Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ekmeğimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde çok parçalamadan dilimleyelim.
- Ardından geniş bir tabağa yumurtaları, sütü ve tuzu da alarak çırpalım.
- Yumurtalarımızı güzelce çırptıktan sonra dilimlediğimiz ekmekleri hazırladığımız sosa batıralım. Ön ve arka yüzünü çok bekletmeden hızlıca yumurtaya bulayalım.
- Tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıralım.
- Yağ kızdıktan sonra sosa buladığımız ekmeklerimizi tavaya yerleştirelim ve orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Alt yüzü pişen ekmeklerimizi çatal yardımı ile ters çevirelim ve bu yüzünün de pişmesini sağlayalım.
- İki yüzü de güzelce pişen ekmeklerimizi havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım. Tüm ekmekler bitinceye kadar pişirmeye devam edelim.
- Pişen yumurtalı ekmeklerimiz servise hazır. Ben yanına çok yakışacağını düşündüğüm peynir salatası hazırladım. Dilerseniz sizler de yaparak afiyetle tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder