26 Aralık 2021 Pazar

Anne Tarifi; Yumurtalı Ekmek Kızartması

 

Anne Tarifi; Yumurtalı Ekmek Kızartması İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt (60 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kahvaltılık Peynir Salatası;

  • 1 kase lor peyniri (350 gr)
  • 1 adet domates
  • Yarım adet yeşil biber
  • Yarım adet kırmızı biber
  • Birkaç dal maydanoz
  • Birkaç dal taze soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Anne Tarifi; Yumurtalı Ekmek Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ekmeğimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde çok parçalamadan dilimleyelim.
  • Ardından geniş bir tabağa yumurtaları, sütü ve tuzu da alarak çırpalım.
  • Yumurtalarımızı güzelce çırptıktan sonra dilimlediğimiz ekmekleri hazırladığımız sosa batıralım. Ön ve arka yüzünü çok bekletmeden hızlıca yumurtaya bulayalım.
  • Tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıralım.
  • Yağ kızdıktan sonra sosa buladığımız ekmeklerimizi tavaya yerleştirelim ve orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Alt yüzü pişen ekmeklerimizi çatal yardımı ile ters çevirelim ve bu yüzünün de pişmesini sağlayalım.
  • İki yüzü de güzelce pişen ekmeklerimizi havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım. Tüm ekmekler bitinceye kadar pişirmeye devam edelim.
  • Pişen yumurtalı ekmeklerimiz servise hazır. Ben yanına çok yakışacağını düşündüğüm peynir salatası hazırladım. Dilerseniz sizler de yaparak afiyetle tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder