Zencefilli Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) su bardağı dut şekeri
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- Süsleme için: glazür
Zencefilli Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce sıvı malzemelerimiz olan yumurta, tereyağı ve pekmezi ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından sırasıyla şeker ve baharatları ekliyoruz.
- En son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Burada hamuru 5 dakika dinlendirebilirsiniz. Ancak dinlendirmeseniz de rahatlıkla şekil alacaktır.
- Hamuru açarken iki yağlı kağıt arasına koyarak açarsanız sizin için rahat olacaktır.
- İstediğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kıtır kıtır bir kurabiye elde edeceksiniz. Bundan sonrası süsleme, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder