Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi İçin Malzemeler
- Büyük boy karnabahar
- 4-5 adet havuç
- Her kavanoz için 5-6 diş) 2 baş sarımsak
- Her kavanoz için 1 yemek kaşığı) Kaya tuzu
- Her kavanoz için 1 tatlı kaşığı) Toz şeker
- Her kavanoz için 1 çay bardağı) Sirke
- Her kavanoz için çay kaşığı ucuyla ) Limon tuzu
- 1 litrelik kavanoz ve kapaklar
- Kaynar su (üstü geçecek kadar)
Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharları parçalara ayıralım yıkayıp süzmesini bekliyelim.
- Kavanozların altına 3 -4 diş sarımsak atalım karnabahar ve havuçları kavanozlara bölüştürelim.
- En üste tekrar sarımsak kaya tuzu ,şeker, limon tuzu ekliyelim sirkesini de döktükten sonra üstünü geçecek kadar kaynar suyunu dökelim.
- Sıkıca kapağını kapatıp ters çevirelim.
- Üstlerini kapatıp 1 gün bu şekilde bekletelim ertesi gün serin bir yere kaldıralım hava almadığı sürece asla bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder