13 Aralık 2021 Pazartesi

Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi

 

Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • Büyük boy karnabahar
  • 4-5 adet havuç
  • Her kavanoz için 5-6 diş) 2 baş sarımsak
  • Her kavanoz için 1 yemek kaşığı) Kaya tuzu
  •  Her kavanoz için 1 tatlı kaşığı) Toz şeker
  • Her kavanoz için 1 çay bardağı) Sirke
  •  Her kavanoz için çay kaşığı ucuyla ) Limon tuzu
  • 1 litrelik kavanoz ve kapaklar
  • Kaynar su (üstü geçecek kadar)

    Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharları parçalara ayıralım yıkayıp süzmesini bekliyelim.
  • Kavanozların altına 3 -4 diş sarımsak atalım karnabahar ve havuçları kavanozlara bölüştürelim.
  • En üste tekrar sarımsak kaya tuzu ,şeker, limon tuzu ekliyelim sirkesini de döktükten sonra üstünü geçecek kadar kaynar suyunu dökelim.
  • Sıkıca kapağını kapatıp ters çevirelim.
  • Üstlerini kapatıp 1 gün bu şekilde bekletelim ertesi gün serin bir yere kaldıralım hava almadığı sürece asla bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder