Çıtır Çıtır Pratik Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 25 adet baklavalık yufka
İç harcı için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (62,5 ml)
- 1 adet kuru soğan
- 500 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Aralarına sürmek için;
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
Üzeri için;
- Kalan sos
Çıtır Çıtır Pratik Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcımızı hazırlayarak böreğimizi yapmaya başlayalım. Bunun için soğanımızı küçük küçük doğrayalım.
- Tavamızı ocağa alalım ve içerisine sıvı yağ aldıktan sonra soğanlarımızı ekleyelim.
- Soğanlarımız hafif pembeleştikten sonra kıymayı ilave ederek kavuralım.
- Kıymalarımızın rengi döndükten sonra baharatlarımızı ilave ederek 1-2 dakika karıştıralım, ocaktan alalım.
- İç harcımızın daha kolay soğuması için bir kaseye alalım.
- Sosu için sos tavasına tereyağını alarak eritelim ve kaseye alalım.
- Üzerine süt v sıvı yağı da ekleyerek karıştıralım.
- Yufkamızın bir tanesini tezgaha alalım, üzerine sostan gezdirerek fırça ile her yerine yayalım. Burada yufkaları bir örtü altında tutalım, kullanacağımızı çıkartalım.
- 2. yufkamızı da üzerine alalım ve sostan sürelim. 3. ve 4. yufkayı da aynı şekilde üst üste dizelim.
- Son katı yerleştirdikten sonra sostan sürmeyelim ve yufkanın uzun kenarına iç harcından yerleştirelim.
- Ardından yufkamızı rulo şeklinde saralım. “U” şeklini vererek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım.
- Diğer yufkalarımızı da 5’erli olarak aynı şekilde hazırlayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
- Kalan sosumuzun üzerine sıvı yağ ilave edelim. Fırça ile böreklerimizin üzerine güzelce sürelim.
- Hazır olan böreklerimizi önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen böreklerimizi fırından alalım, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder