Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Elmalı harcı için;
- 3 tane elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce elmalı harcı hazırlayalım. Bir tavaya elmaları rendeleyelim. Şekeri ve tarçını da ekleyip ocağa alalım ve pişirmeye bırakalım.
- Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayalım. Yoğurma kabına margarin, yumurta ve şekeri iyice karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Kopardığımız hamurdan tart kalıbımızın boyutunda oklava ile hamur açalım.
- Hamurumuzu yağladığımız kek kalıbımıza yerleştirelim. Harcımızı döküp düzeltelim. Hamurdan kalan diğer parçayı yine oklava yardımıyla açalım ve şeritler kesip üzerine koyalım.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25-30 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpelim. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder