23 Aralık 2021 Perşembe

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Elmalı harcı için;

  • 3 tane elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce elmalı harcı hazırlayalım. Bir tavaya elmaları rendeleyelim. Şekeri ve tarçını da ekleyip ocağa alalım ve pişirmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayalım. Yoğurma kabına margarin, yumurta ve şekeri iyice karıştıralım.
  • Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Kopardığımız hamurdan tart kalıbımızın boyutunda oklava ile hamur açalım.
  • Hamurumuzu yağladığımız kek kalıbımıza yerleştirelim. Harcımızı döküp düzeltelim. Hamurdan kalan diğer parçayı yine oklava yardımıyla açalım ve şeritler kesip üzerine koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25-30 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpelim. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder