Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (Herhangi bir çeşit makarna kullanabilirsiniz)
Kıymalı Harç Malzemesi İçin
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça (Domates ve biber karışık)
- 1 büyük domates rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- 1 su bardağına yakın sıcak su
Beşamel Sos İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Çok az tuz
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak makarnamızı haşlayalım. Makarna haşlanırken kıyma harcımızı hazırlıyoruz.
- Bunun için uygun bir tavaya kıymamızı alıp rengi dönene kadar kavuralım.
- Daha sonra üzerine zeytinyağı, yemeklik doğranmış kuru soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip 5 -10 dk kavuralım.
- Üzerine salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurup domates rendesini ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
- Daha sonra üzerine 1 su bardağına yakın sıcak suyumuzu ekleyelim. Orta ateşte 10 -15 dakika pişirelim.
- Bu arada beşamel sosumuzu yapalım. Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alıp eritelim.
- Üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyip kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kıvam alan sosumuza karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alalım.
- Dikdörtgen borcama süzdüğümüz makarnanın tamamını ekleyelim.
- Makarnanın üzerine beşamel sosunu döküp iyice karıştıralım.
- Daha sonra makarnanın yarısını başka bir kaba alalım (Yarısı borcamda kalacak).
- Borcamda kalan makarnanın üzerine kıymalı harcı döküp güzelce yayalım.
- Daha sonra kıymalı harcın üzerine kalan makarnayıda döküp yapalım.
- Son olarak üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri dökelim.
- 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder