Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz (hamsiler için)
- 1 çay kaşığı tuz (sebzeler için)
Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru soğanımızı piyazlık doğrayalım.
- Ardından yeşil biber, kırmızı biber ve sarımsakları da doğrayarak fırın tepsimize alalım.
- Üzerine tuz ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Temizleyip yıkadığımız hamsileri derin bir kaba alalım ve üzerine zeytinyağı, tuz, kimyon, pul biber ve domates salçasını ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hamsileri fırın tepsisindeki sebzelerin üzerine sıkı bir şekilde dizelim.
- Hamsilerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda fırından aldığımız hamsi buğulamamız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder