27 Aralık 2021 Pazartesi

Hamsi Buğulama Tarifi

 

Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz (hamsiler için)
  • 1 çay kaşığı tuz (sebzeler için)

    Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanımızı piyazlık doğrayalım.
  • Ardından yeşil biber, kırmızı biber ve sarımsakları da doğrayarak fırın tepsimize alalım.
  • Üzerine tuz ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
  • Temizleyip yıkadığımız hamsileri derin bir kaba alalım ve üzerine zeytinyağı, tuz, kimyon, pul biber ve domates salçasını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hamsileri fırın tepsisindeki sebzelerin üzerine sıkı bir şekilde dizelim.
  • Hamsilerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırından aldığımız hamsi buğulamamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder