Baklavalık Yufka İle Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 25 adet baklavalık yufka
- 500 gram kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Ara katlara sürmek için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- Kalan sos
Baklavalık Yufka İle Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; kıymayı ve sıvı yağı tavaya alıp kavuruyoruz. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavurduktan sonra tuzu ve baharatlarını ilave edip altını kapatıyoruz.
- Sos için; tereyağı eritip diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Baklavalık yufka çok çabuk kurulduğundan yufkalarımızı bir bezin arasında bekletip tek tek alarak böreğimizi yapıyoruz.
- Ayrıca böreği yaparken işlemleri biraz hızlı yaparak yufkamızın hem kurumasını hemde sosla dağılmasını önlüyoruz. Yufkamızın bir tanesini tezgaha alıp sosumuzdan gezdirip fırçayla sürüyoruz.
- Sonra diğer yufkayı üzerine serip aynı şekilde sostan sürüyoruz. Bu işleme beş yufkayı üst üste olana kadar devam ediyoruz.
- Beşinci yufkaya sos sürmeden uç kısmına harcımızdan koyarak sarıyoruz. Hafifçe bükerek u şekli verip tepsiye alıyoruz. Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp tepsiye alıyoruz.
- Üzerine kalan sostan sürüp 180 derecede ısınmış fırında 30 dakika kadar kontrollü pişiriyoruz. Sonra doğrayıp tabağa alarak servis ediyoruz. Mükemmel bir lezzet oluyor tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder