26 Aralık 2021 Pazar

Baklavalık Yufka İle Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi

 

Baklavalık Yufka İle Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 adet baklavalık yufka
  • 500 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Ara katlara sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Kalan sos

    Baklavalık Yufka İle Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için; kıymayı ve sıvı yağı tavaya alıp kavuruyoruz. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavurduktan sonra tuzu ve baharatlarını ilave edip altını kapatıyoruz.
  • Sos için; tereyağı eritip diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Baklavalık yufka çok çabuk kurulduğundan yufkalarımızı bir bezin arasında bekletip tek tek alarak böreğimizi yapıyoruz.
  • Ayrıca böreği yaparken işlemleri biraz hızlı yaparak yufkamızın hem kurumasını hemde sosla dağılmasını önlüyoruz. Yufkamızın bir tanesini tezgaha alıp sosumuzdan gezdirip fırçayla sürüyoruz.
  • Sonra diğer yufkayı üzerine serip aynı şekilde sostan sürüyoruz. Bu işleme beş yufkayı üst üste olana kadar devam ediyoruz.
  • Beşinci yufkaya sos sürmeden uç kısmına harcımızdan koyarak sarıyoruz. Hafifçe bükerek u şekli verip tepsiye alıyoruz. Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp tepsiye alıyoruz.
  • Üzerine kalan sostan sürüp 180 derecede ısınmış fırında 30 dakika kadar kontrollü pişiriyoruz. Sonra doğrayıp tabağa alarak servis ediyoruz. Mükemmel bir lezzet oluyor tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder