İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle) İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 250 gram dana kıyma
- 2 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı parçalanmış ceviz
- Tuz
- Pulbiber
Dışı için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça (Biber/domates)
İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımız için; soğanları ve kıymayı kavuruyoruz, altını kapatıp cevizi ve maydanozu da ekliyoruz. Soğuması için bırakıyoruz.
- Daha sonra bulguru ve irmiği bir kaba alıyoruz, üzerine sıcak suyu ekleyip süreçle kapatıyoruz. 10 – 15 dakika bulgurlar şişene kadar bekliyoruz.
- Ardından yumurta, salça (salçayı isteğe göre ekleyebilir veya azaltabilirsiniz) ve unu ekleyerek yoğuruyoruz. Sonra şekli verip, iç harcımızı koyup kapatıyoruz.
- Daha sonra hepsine aynı işlemi tekrarlıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kesinlikle çatlama yapmayacaktır (İsterseniz haşlayarak, isterseniz kızartarak veya isterseniz buzluğa kaldırarak tüketebilirsiniz) şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun. 🌿
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder