12 Aralık 2021 Pazar

Kes Doğra At Fırına Pratik Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi

 

Kes Doğra At Fırına Pratik Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kemiksiz tavuk veya hindi eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 adet patates (iri küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (ince dilimlenmiş)
  • 2 adet kapya biber (iri doğranmış)
  • 2 adet çarliston biber (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan (iri doğranmış)
  • 7 diş sarımsak (iri doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

    Kes Doğra At Fırına Pratik Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı önceden 220° de ısıtın.
  • Sos malzemeleri hariç tüm malzemeyi bir fırın kabına alın ve güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıdı suyla ıslatın, fazla suyunu atması için elinizle sıkın, yemeğin üzerini örtün ve 20 dk boyunca pişirin.
  • Yemek fırında pişerken sos tenceresine tereyağını alın.
  • Yağ eriyince salçaları ekleyin ve 3 dk. Kavurun.
  • Suyu ekleyin ve 7 dk kadar kaynatın.
  • Yemeği fırından çıkarın ve hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • Tekrar fırına verin ve kızarması için üzerinde yağlı kağıt olmadan 10 dk daha pişirin. Afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder