12 Aralık 2021 Pazar

Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 175 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) (@kaptanlarun)

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 ,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • Meyve

Süslemek için:

  • Eritilmiş çikolata

    Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tartolet hamuru için un hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin, ununu fazla kaçırmamaya dikkat edin.
  • Tartolet kalıbını ya da muffin kalıbını yağlayın.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalıba koyun ve elinizle her yerine yayarak çanak şeklini verin.
  • Kabarmamalı için çatalla tabanına delikler açın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi hafif dönene kadar pişirelim, benim fırında yaklaşık 16-17 dakikada pişti.
  • Fırından çıkarıp iyice soğuyunca kalıptan çıkarın.
  • Kreması için; vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayınca vanilya ve tereyağı ekleyip mikserle güzelce çırpın.
  • Iyice soğuyunca krema sıkma torbasına koyun.
  • Tartoletlerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkıp, dilediğiniz meyvelerle süsleyin.Afiyet olsun 💐Not: tartoletler pişip soğuduktan sonra ağzı kilitli buzdolabı poşetine koyup derindondurucuda saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder