Kış Çorbası (Şifa) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk but
- 1 kapya biber (Küçük küçük doğranmış)
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çorba kasesi küçük küçük doğranmış brokoli
- 1 çay bardağı tel şehriye (Bende yarım bardak çıktı üstünü arpa şehriye ile yaptım)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- Yaklaşık 6 su bardağı tavuk suyu yada 3 su bardağı tavuk suyu 3 su bardağı su koyu olursa çorbanız biraz daha kaynamış su eklersiniz daha sonra
- Eğer tavuk suyunuz yoksa tavuk bulyon da olur
- Tuz, karabiber pul biber yada kırmızı biber
- Yarım limonun suyu
- Maydanoz (Mecburi değil ama yakışıyor)
Kış Çorbası (Şifa) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapacağımız ilk şey tavuk suyumuzu hazırlamak olsun bunun için tavuk budunu bir tencereye alalım ve 7 su bardağı kadar su ekleyip haşlayalım. Düdüklü varsa daha kolay olacaktır.
- Haşlanınca soğumaya bırakalım.
- Biraz ve etini ayırıp didikleyelim, tavuk suyunu bir tel süzgeçten geçirelim ki içinde parçalar falan olmasın.
- Geniş bir tencereyi ocağa alalım ve yağımızı ekleyip eritip küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip güzelce kavuralım.
- Kavrulunca bir buçuk yemek kaşığı un ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Küçük küçük doğranmış kapya biberini ekleyelim şöyle bir karıştırıp tavuk suyunu yavaşça ekleyip karıştırmayı ihmal etmeyelim.
- Tavuk suyunuz yeterli değilse yada daya az kullanmak istiyorsanız suyla karıştırabilirsiniz. Taşmaya çok müsait o yüzden ocağın altını biraz kısın ve başında bekleyin.
- Çorbayı kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan 5-6 dakika sonra tel şehriyeleri ekliyoruz ve ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Daha sonra brokolileri ekliyoruz baharatları ekliyoruz karıştırıyoruz ve birkaç dakika sonra tavukları da ilave edip 2-3 dakika kaynatıp yarım limonun suyunu ve ince doğranmış maydanozu ekliyoruz.
- Karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Birkaç dakika dinlenen çorba sunuma hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder