22 Aralık 2021 Çarşamba

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5su bardağı vişne suyu
  • 1 kahve bardağından az su
  • Ayva çekirdekleri ( ben bütün ayva çekirdeklerini kullandım)
  • 10 tane karanfil
  • 2 tane çubuk tarçın

Üzeri için ;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğut süt
  • 1 paket toz antepfıstığı

    Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ayvaları yıkayalım soyalım iki parça olacak şekilde ortadan kesin.
  • Kabuklarını ve içini çöpe atalım.
  • Daha sonra ayvaları tencereye alalım.
  • Her yarım ayvaya biraz şekeri üzerlerine ekleyelim.
  • Ayva çekirdeklerini de mutlaka tencereye ekleyin.Renginin kırmızı olmasında çok etkili.
  • Her yarım ayva için biraz vişne suyunu bardağını ekleyelim.
  • Kısık ateşte yaklaşık 1 veya 1,5 saat pişirin.
  • Suyunuz jölemsi kıvam aldıktan sonra olmuş demektir.
  • Korkmayın ayvalarınızda kesinlikle dağılma vs olmayacak.
  • Son olarak ayvalarınızı servis tabağına alın.
  • Krem şantiyi hazırlayalım ve ayva soğuyana kadarda buz dolapta bekletelim daha sonra ayvaların üzerlerine krem şantiyi ekleyelim ve süsleyelim tatlımız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder