Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5su bardağı vişne suyu
- 1 kahve bardağından az su
- Ayva çekirdekleri ( ben bütün ayva çekirdeklerini kullandım)
- 10 tane karanfil
- 2 tane çubuk tarçın
Üzeri için ;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğut süt
- 1 paket toz antepfıstığı
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvaları yıkayalım soyalım iki parça olacak şekilde ortadan kesin.
- Kabuklarını ve içini çöpe atalım.
- Daha sonra ayvaları tencereye alalım.
- Her yarım ayvaya biraz şekeri üzerlerine ekleyelim.
- Ayva çekirdeklerini de mutlaka tencereye ekleyin.Renginin kırmızı olmasında çok etkili.
- Her yarım ayva için biraz vişne suyunu bardağını ekleyelim.
- Kısık ateşte yaklaşık 1 veya 1,5 saat pişirin.
- Suyunuz jölemsi kıvam aldıktan sonra olmuş demektir.
- Korkmayın ayvalarınızda kesinlikle dağılma vs olmayacak.
- Son olarak ayvalarınızı servis tabağına alın.
- Krem şantiyi hazırlayalım ve ayva soğuyana kadarda buz dolapta bekletelim daha sonra ayvaların üzerlerine krem şantiyi ekleyelim ve süsleyelim tatlımız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder