Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet milföy hamuru
İç harcı için;
- 250 gr garnitür
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Servis için;
- Yoğurt
Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için tavaya zeytinyağını alalım.
- Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Yemeklik doğranmış soğan, küçük küçük doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, garnitür, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu da ekleyerek karıştırarak pişirelim.
- Pişen iç harcını ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Fırın kabına milföy hamurlarını kenarlardan taşacak şekilde yerleştirelim.
- Kabarmaması için çatal ile milföy hamurunun tabanına delikler açalım.
- Soğuyan iç harcını kalıba boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
- Kenarlardan sarkan milföyü içe doğru kapatalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Ardından böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kıymalı garnitürlü milföy böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder