24 Aralık 2021 Cuma

Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi

 

Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru

İç harcı için;

  • 250 gr garnitür
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Servis için;

  • Yoğurt

    Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için tavaya zeytinyağını alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğan, küçük küçük doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, garnitür, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu da ekleyerek karıştırarak pişirelim.
  • Pişen iç harcını ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Fırın kabına milföy hamurlarını kenarlardan taşacak şekilde yerleştirelim.
  • Kabarmaması için çatal ile milföy hamurunun tabanına delikler açalım.
  • Soğuyan iç harcını kalıba boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Kenarlardan sarkan milföyü içe doğru kapatalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Ardından böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kıymalı garnitürlü milföy böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder