24 Aralık 2021 Cuma

Ispanaklı Yaș Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Yaș Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi ( yarım demet yapraksız ıspanak hașlayıp, rondodan geçirin)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,2,5 su bardağı un kontrollü ekleyin

Kreması için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nișasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade krem șanti 

    Ispanaklı Yaș Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine yumurta ve toz şekeri ekleyip köpürene kadar mikserle çırpalım.
  • Sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
  • Un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip tekrar karıștıralım.
  • Son olarak bir su bardağı ıspanak püresini ekleyip karıştıralım .
  • Fırın tepsisinde yapacaksanız altına yağlı kağıt serin kek kalıbında yapacaksanız sıvı yağ ile yağlayıp harcı dökün .
  • 180 dereceli fırında 20 -25 dk pişirelim.
  • Krema için vanilya, krem șanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp koyulașana kadar karıștırarak orta ateşte pişirelim.
  • Ocağın altını kapatıp vanilyayı ve krem șantiyi ekleyip mikserle çırpalım .
  • Soğuyan kekimizi kesme aparatıyla veya iple ikiye bölelim .
  • Ortasına kremanın yarısını koyalım kekin diğer yarısını üzerine kapatalım.
  • Kalan kremayı üzerine gezdirelim üzerini çam fıstığı veya ceviz fındık içiyle süsleyelim.
  • Not; isterseniz arasına istediğiniz meyveyi ekleyebilirsiniz.,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder