Ispanaklı Yaș Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi ( yarım demet yapraksız ıspanak hașlayıp, rondodan geçirin)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,2,5 su bardağı un kontrollü ekleyin
Kreması için;
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nișasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem șanti
Ispanaklı Yaș Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine yumurta ve toz şekeri ekleyip köpürene kadar mikserle çırpalım.
- Sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
- Un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip tekrar karıștıralım.
- Son olarak bir su bardağı ıspanak püresini ekleyip karıştıralım .
- Fırın tepsisinde yapacaksanız altına yağlı kağıt serin kek kalıbında yapacaksanız sıvı yağ ile yağlayıp harcı dökün .
- 180 dereceli fırında 20 -25 dk pişirelim.
- Krema için vanilya, krem șanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp koyulașana kadar karıștırarak orta ateşte pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp vanilyayı ve krem șantiyi ekleyip mikserle çırpalım .
- Soğuyan kekimizi kesme aparatıyla veya iple ikiye bölelim .
- Ortasına kremanın yarısını koyalım kekin diğer yarısını üzerine kapatalım.
- Kalan kremayı üzerine gezdirelim üzerini çam fıstığı veya ceviz fındık içiyle süsleyelim.
Not; isterseniz arasına istediğiniz meyveyi ekleyebilirsiniz.,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder