28 Aralık 2021 Salı

Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi

 

Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 iri diş sarımsak
  • 3,5 yemek kaşığı tepeli un
  • 8 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam dereotu

Bardak ölçüsü 200 ml

Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak mantarları yıkayalım. Küçük küçük doğrayalım. Tavaya yağları alalım mantarı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyelim.
  2. Ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar karıştıralım. Suyunu çeker çekmez unu ilave edelim. Kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. 8 bardak soğuk suyu ilave edelim. Tel çırpıcıyla karıştırarak unu çözdürelim. Kaynamaya başladığında tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Yaklaşık 10- 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  4. En son sütü ilave edelim bir taşım kaynatıp ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırıp altını kapatalım. Deneyeceklere şifa olsun.
  5. Çorbanın yoğunluğunu kendi damak zevkinize göre suyunu arttırıp azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder