Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 iri diş sarımsak
- 3,5 yemek kaşığı tepeli un
- 8 bardak su
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam dereotu
Bardak ölçüsü 200 ml
Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mantarları yıkayalım. Küçük küçük doğrayalım. Tavaya yağları alalım mantarı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyelim.
- Ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar karıştıralım. Suyunu çeker çekmez unu ilave edelim. Kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
- 8 bardak soğuk suyu ilave edelim. Tel çırpıcıyla karıştırarak unu çözdürelim. Kaynamaya başladığında tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Yaklaşık 10- 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
- En son sütü ilave edelim bir taşım kaynatıp ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırıp altını kapatalım. Deneyeceklere şifa olsun.
- Çorbanın yoğunluğunu kendi damak zevkinize göre suyunu arttırıp azaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder