Mayasız Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arasına sürmek için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
Mayasız Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, tuz, kabartma tozu ve yoğurt bir kaba alınır.
- Yavaş yavaş un eklenerek çok hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Hamur 4 e bölünür her biri servis tabağı büyüklüğünde açılır.
- Aralarına eritilmiş tereyağ ve zeytinyağ karışımı sürülerek üst üste koyulur.
- Hamur tezgaha alınır oklava veya merdane yardımı ile genişçe açılır.
- Tekrar tereyağ ve zeytinyağ karışımı sürülüp rulo şeklinde sarılıp kendi etrafında döndürülür.
- Üzeri poşet yada streç ile örtülüp 20-30 dk dinlendirilir.
- Dinlenen hamur tepsiye alınır.
- Tepsinin ölçüsünde açılıp yumurta sarısı sürülür.
- Çatal ile desen verilip 200 derece fırında 25-30 dk kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder