24 Aralık 2021 Cuma

Mayasız Katmer Tarifi

 

Mayasız Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Arasına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı

    Mayasız Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, tuz, kabartma tozu ve yoğurt bir kaba alınır.
  • Yavaş yavaş un eklenerek çok hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  • Hamur 4 e bölünür her biri servis tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Aralarına eritilmiş tereyağ ve zeytinyağ karışımı sürülerek üst üste koyulur.
  • Hamur tezgaha alınır oklava veya merdane yardımı ile genişçe açılır.
  • Tekrar tereyağ ve zeytinyağ karışımı sürülüp rulo şeklinde sarılıp kendi etrafında döndürülür.
  • Üzeri poşet yada streç ile örtülüp 20-30 dk dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur tepsiye alınır.
  • Tepsinin ölçüsünde açılıp yumurta sarısı sürülür.
  • Çatal ile desen verilip 200 derece fırında 25-30 dk kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder