25 Aralık 2021 Cumartesi

Mercimek Ve Bulgurlu Semizotu (Pirpirim) Çorbası Tarifi

 

Mercimek Ve Bulgurlu Semizotu (Pirpirim) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram semizotu
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım adet limonun suyu
  • 9 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı tuz

    Mercimek Ve Bulgurlu Semizotu (Pirpirim) Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küp doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun.
  • Üzerine küp doğradığınız domates ve minik doğradığınız sarımsağı ekleyin ve birlikte az kavurun.
  • Biber salçasını ilave edip 2 dk daha kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz bulgur ve mercimeği ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin.
  • Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Yıkayıp doğradığınız semizotunu ilave edin ve kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dk. Daha kaynatın.
  • Baharatları, limon suyunu ve sumağı ekleyin, karıştırın.
  • Ocağın altını söndürün.
  • Servis yaparken üzerine pul biber serpin.
  • Afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder