25 Aralık 2021 Cumartesi

Hasanpaşa Köfte Tarifi

 

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rondodan çekilmiş soğan
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yeterince tuz

Püresi için;

  • 2-3 adet patates (Suda haşlanmış)
  • 1 su küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Biraz tuz

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik (İsteğe göre)

    Hasanpaşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce derin bir kaba kıyma, soğan, yumurta, tuz, sıvı yağ, baharatlar ekmek içi koyularak yoğrulur.
  • Yoğurulan köftemizden elimizle mandalina büyüklüğüne yakın parçalar kopararak ,avucumuzun içine koyalım ve elimizle döndürerek ortasına hafif basarak oyarak çanak haline getirelim.
  • Köfte harcımız bitene kadar bu işlemi uygulayalım ve tepsimize köfteleri dizelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında çok hafif kızarana kadar pişirelim çok kızartmayın köftenin hafif renginin dönmesi yeterli.
  • Patatesleri bir tencereye koyup suda haşlayalım ve suyunu süzelim patatesler sıcakken içine tereyağını ve peynir rendesini de koyup çatalla ezelim ve püre haline getirelim.
  • Fırından çıkardığımız köftelerin içine patates püresinden koyalım ve üzerine kaşar peynir rendesini de koyalım.
    1, 5 su bardağı suyumuzun içine salça ve kekiği koyup bir taşım kaynatalım yada kaynamış suyun içinde salçamızı karıştıralım iki türlüde olur.
  • Tepsimizin içine sosumuzu dökelim ve tekrar fırına verelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında peynirlerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder