Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rondodan çekilmiş soğan
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yeterince tuz
Püresi için;
- 2-3 adet patates (Suda haşlanmış)
- 1 su küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Biraz tuz
Sosu için;
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik (İsteğe göre)
Hasanpaşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce derin bir kaba kıyma, soğan, yumurta, tuz, sıvı yağ, baharatlar ekmek içi koyularak yoğrulur.
- Yoğurulan köftemizden elimizle mandalina büyüklüğüne yakın parçalar kopararak ,avucumuzun içine koyalım ve elimizle döndürerek ortasına hafif basarak oyarak çanak haline getirelim.
- Köfte harcımız bitene kadar bu işlemi uygulayalım ve tepsimize köfteleri dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında çok hafif kızarana kadar pişirelim çok kızartmayın köftenin hafif renginin dönmesi yeterli.
- Patatesleri bir tencereye koyup suda haşlayalım ve suyunu süzelim patatesler sıcakken içine tereyağını ve peynir rendesini de koyup çatalla ezelim ve püre haline getirelim.
- Fırından çıkardığımız köftelerin içine patates püresinden koyalım ve üzerine kaşar peynir rendesini de koyalım.
1, 5 su bardağı suyumuzun içine salça ve kekiği koyup bir taşım kaynatalım yada kaynamış suyun içinde salçamızı karıştıralım iki türlüde olur. - Tepsimizin içine sosumuzu dökelim ve tekrar fırına verelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında peynirlerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder