Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- Çok az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tercihen çok az kekik (lezzet veriyor ben ekledim ama şart değil tabi ki )
- 4 su bardağı su
Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ekleyip, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince doğranmış biberi ekleyelim kavuralım .
- Salçayı ekleyip kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesi ilave edelim.
- 2-3 dakikada öyle pişirdikten sonra bulgurunu, tuzunu ,baharatını ilave edip karıştıralım .(ben bulguru kavurmadım isterseniz kavurun)
- Suyunu ekleyip kapağını kapatalım .
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım .
- Piştikten sonra üzerine havlu kağıt koyup biraz dinlendirelim.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder