Nefis Soslu Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 8 parça kemiksiz derisiz tavuk pirzola
Tavuğu soslamak için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber,kekik, kırmızı toz biber
Sos için;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük soğan
- 400 gr mantar
- 1 çay bardağı sut
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı nişasta (az sütle açılmış)
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz, kırmızı toz biber,az köri,karabiber
- Dereotu
Nefis Soslu Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos için geniş bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
- Tavukları sosa bulayıp dinlendirdim. (buzdolabında en az 2 saat)
- Dinlenen tavuklarımı teflon tavada arkalı önlü güzelce kızarttım.
- Üzerinin sosu için derin bir tavaya yağ ekleyip kızdırdım.
- Kızan tavaya minik doğranmış soğan ekleyip kavurdum.
- Kavrulan soğanların üzerine mantarı ve minik doğranmış sarımsağı ekleyip güzelce sotelenmesini sağladım.
- Krema ve sütü ilave ettim.
- Az sütle açılmış nişastayı da ekleyip kıvam alana kadar karıştırdım.
- Kıvam alan sosuma baharatları ve rendelenmiş kaşarı da ilave edip karıştırmaya devam ettim.
- Son olarak minik doğranmış dereotunuda ilave ederek kızaran tavuklarımın üzerine sıcak olarak servis ettim.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder