17 Aralık 2021 Cuma

Nefis Soslu Tavuk Pirzola Tarifi

 

Nefis Soslu Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 parça kemiksiz derisiz tavuk pirzola

Tavuğu soslamak için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber,kekik, kırmızı toz biber

Sos için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük soğan
  • 400 gr mantar
  • 1 çay bardağı sut
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı nişasta (az sütle açılmış)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz, kırmızı toz biber,az köri,karabiber
  • Dereotu

    Nefis Soslu Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için geniş bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
  • Tavukları sosa bulayıp dinlendirdim. (buzdolabında en az 2 saat)
  • Dinlenen tavuklarımı teflon tavada arkalı önlü güzelce kızarttım.
  • Üzerinin sosu için derin bir tavaya yağ ekleyip kızdırdım.
  • Kızan tavaya minik doğranmış soğan ekleyip kavurdum.
  • Kavrulan soğanların üzerine mantarı ve minik doğranmış sarımsağı ekleyip güzelce sotelenmesini sağladım.
  • Krema ve sütü ilave ettim.
  • Az sütle açılmış nişastayı da ekleyip kıvam alana kadar karıştırdım.
  • Kıvam alan sosuma baharatları ve rendelenmiş kaşarı da ilave edip karıştırmaya devam ettim.
  • Son olarak minik doğranmış dereotunuda ilave ederek kızaran tavuklarımın üzerine sıcak olarak servis ettim.
  • Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder