Nohutlu Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 3-4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3,5 bardak sıcak su (Bulguru yapısına göre su oranı değişebilir)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Nohutlu Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup eritin.
- Bulguru ilave edip kavuralım.
- Haşlanmış nohut ve yıkadığımız kuşüzümlerini de ekledikten sonra tuzunu ve suyunu ekleyip kapağını kapatalım.
- Suyunu çektikten sonra kısık ateşe alıp 10 dakika bekletip ocağı kapatıp demlenmesi için bekletelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder