22 Aralık 2021 Çarşamba

Pita Ekmeği Tarifi

 

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 veya 5.5 su bardağı un kontrollü ekleyin az yada çok un alabilir
  • 1 tane yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya

    Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri katarak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım.
  • 12 tane bezeye ayıralım.
  • Pasta tabağı büyüklüğünde açıp, tepsiye 4 tane sığacak şekilde yerleştirelim.
  • 250 derecede yaklaşık 7-8 dakika pişirelim. Her fırın farklıdır dikkat edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder