Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5 veya 5.5 su bardağı un kontrollü ekleyin az yada çok un alabilir
- 1 tane yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri katarak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım.
- 12 tane bezeye ayıralım.
- Pasta tabağı büyüklüğünde açıp, tepsiye 4 tane sığacak şekilde yerleştirelim.
- 250 derecede yaklaşık 7-8 dakika pişirelim. Her fırın farklıdır dikkat edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder