22 Aralık 2021 Çarşamba

Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi

 

Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg ıspanak
  • 1 adet büyük kuru soğan yada iki küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pirinç, isteğe bağlı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Tuz

Üzerine;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz
  • 1 tatlı kaşığı isteğe bağlı mayonez (sayfamda var)

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 -4 adet kırılmış ceviz
  • Pul biber

    Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları temizleyip doğrayalım, toprağından arınana kadar yıkayalım,süzelim.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız kuru soğanları pembeleşene kadar kavuralım .
  • Salçasını koyup bir iki tur çevirdikten sonra süzdüğümüz ıspanakları koyalım, hemen üzerine yıkadığımız pirinçi koyup kapağı kapalı bir şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim, gerekirse yarım çay bardağı kaynar su koyalım.
  • Ocağımızı kapatalım, dinlenince sarımsaklı yoğurdunu hazırlayalım, isteğe bağlı mayonez koyabilirsiniz tamamen zevkinize kalmış.
  • Dinlenen yemeğimizi servis tabağına alalım üzerine sarımsaklı yoğurttan istediğimiz kadar dökelim.
  • Sos kabına tereyağı ve sıvı yağını koyalım eriyince elimizde ufalttığımız cevizleri hafifçe kavurup pul biberini koyalım, ocağımızı kapatıp, yemeğimizin üzerine dökelim.
  • Not; ceviz ve mayonez isteğe bağlıdır.

    Malzemeler çoğaltılabilir, yiyeceğiniz kadarına sarımsaklı yoğurt dökerseniz yemeğiniz sulanmayacaktır.

    Denecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder