Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg ıspanak
- 1 adet büyük kuru soğan yada iki küçük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pirinç, isteğe bağlı
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Tuz
Üzerine;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz
- 1 tatlı kaşığı isteğe bağlı mayonez (sayfamda var)
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 -4 adet kırılmış ceviz
- Pul biber
Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanakları temizleyip doğrayalım, toprağından arınana kadar yıkayalım,süzelim.
- Geniş bir tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız kuru soğanları pembeleşene kadar kavuralım .
- Salçasını koyup bir iki tur çevirdikten sonra süzdüğümüz ıspanakları koyalım, hemen üzerine yıkadığımız pirinçi koyup kapağı kapalı bir şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim, gerekirse yarım çay bardağı kaynar su koyalım.
- Ocağımızı kapatalım, dinlenince sarımsaklı yoğurdunu hazırlayalım, isteğe bağlı mayonez koyabilirsiniz tamamen zevkinize kalmış.
- Dinlenen yemeğimizi servis tabağına alalım üzerine sarımsaklı yoğurttan istediğimiz kadar dökelim.
- Sos kabına tereyağı ve sıvı yağını koyalım eriyince elimizde ufalttığımız cevizleri hafifçe kavurup pul biberini koyalım, ocağımızı kapatıp, yemeğimizin üzerine dökelim.
Not; ceviz ve mayonez isteğe bağlıdır.
Malzemeler çoğaltılabilir, yiyeceğiniz kadarına sarımsaklı yoğurt dökerseniz yemeğiniz sulanmayacaktır.
Denecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder