17 Aralık 2021 Cuma

Pırasa Graten Tarifi

 

Pırasa Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ince pırasa
  • 3-4 adet büyük boy patates
  • 3 adet büyük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı mısır unu (buğday unu da olur)
  • 3 çay bardağı süt
  • Zeytinyağı
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Pırasa Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağını döküp kızdırdığınız tavaya patatesleri ekleyip ara ara karıştırırarak soteleyin.
  • Burada önemli olan patateslerin çok kızarmaması ve yumuşak olması gerekiyor.
  • Pişen patateslerin üzerine ince ince doğradığınız pırasa ve rendelediğiniz havuçları tavaya alın.
  • Üzerine tuz ve baharatları ekleyip kavurun.
  • Pırasalar piştikten sonra süt ve unu da tavaya alıp karıştırın.
  • Krema kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Orta boy fırın kabı ya da borcamı tereyağı ile yağlayın ve harcı içine boşaltın.
  • Üzerini spatula vb. Yardımıyla düzeltin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri her yerine gelecek şekilde serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsunn💖.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder