17 Aralık 2021 Cuma

Elmalı Turta Tarifim (12 Yıllık)

 

Elmalı Turta Tarifim (12 Yıllık) İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta ( isteğe bağlı, eklemedende çok güzel oluyor )
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Un ( ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)

Elmalı harç;

  • 4-5 orta boy elma
  • 1 çay bardağı veya 1 su bardağı şeker ( ekşi elma kullanıyorsam 1 su bardağı tatlı kullanıyorsam 1 çay bardağı ekliyorum)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Elmalı Turta Tarifim (12 Yıllık) Nasıl Yapılır?

  • Un hariç hamur için diğer malzemeler güzelce yoğurulup yavaş yavaş un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde edilir.
  • Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayılırım dondurucuda dondurulur.
  • Borcam yağlanır ve kalan hamur borcama yayılır. Kenarlardan da 2 parmak kadar yukarı çıksın.
  • Çatal ile tabana delikler açılır.
  • Elmalar rendelenip şeker ile 10 dakika kadar pişirilir ve ocaktan alınıp tarçın eklenip karıştırılır.
  • Hazırlanan elma harcı borcamdaki hamurun üzerine yayılır.
  • Dondurucuda donmuş olan hamur, rende ile elmaların üzerine rendelenir.
  • 180 derece üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder