Elmalı Turta Tarifim (12 Yıllık) İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 yumurta ( isteğe bağlı, eklemedende çok güzel oluyor )
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- Un ( ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
Elmalı harç;
- 4-5 orta boy elma
- 1 çay bardağı veya 1 su bardağı şeker ( ekşi elma kullanıyorsam 1 su bardağı tatlı kullanıyorsam 1 çay bardağı ekliyorum)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Turta Tarifim (12 Yıllık) Nasıl Yapılır?
- Un hariç hamur için diğer malzemeler güzelce yoğurulup yavaş yavaş un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayılırım dondurucuda dondurulur.
- Borcam yağlanır ve kalan hamur borcama yayılır. Kenarlardan da 2 parmak kadar yukarı çıksın.
- Çatal ile tabana delikler açılır.
- Elmalar rendelenip şeker ile 10 dakika kadar pişirilir ve ocaktan alınıp tarçın eklenip karıştırılır.
- Hazırlanan elma harcı borcamdaki hamurun üzerine yayılır.
- Dondurucuda donmuş olan hamur, rende ile elmaların üzerine rendelenir.
- 180 derece üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder