23 Aralık 2021 Perşembe

Sarımsaklı Mısırlı (Bulgur Pilavı) Tarifi

 

Sarımsaklı Mısırlı (Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 yemek kaşığı tepeli arpa şehriye
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz tepeli
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2.5 su bardağı kaynar su

    Sarımsaklı Mısırlı (Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağları alıp ısıtalım.
  • Üzerine arpa şehriye ve ince doğradığımız sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  • Kavrulan şehriyenin üzerine yıkadığımız bulguru ilave edip tane tane olana kadar kavuralım.
  • Tuzunu ve mısırları koyup karıştıralım kaynar suyunu koyup karıştıralım.
  • Kısık ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Göz göz olunca ocaktan alalım dinlemeye bırakalım.
  • Daha sonra istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder