Sarımsaklı Mısırlı (Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 yemek kaşığı tepeli arpa şehriye
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz tepeli
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2.5 su bardağı kaynar su
Sarımsaklı Mısırlı (Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağları alıp ısıtalım.
- Üzerine arpa şehriye ve ince doğradığımız sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
- Kavrulan şehriyenin üzerine yıkadığımız bulguru ilave edip tane tane olana kadar kavuralım.
- Tuzunu ve mısırları koyup karıştıralım kaynar suyunu koyup karıştıralım.
- Kısık ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Göz göz olunca ocaktan alalım dinlemeye bırakalım.
- Daha sonra istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder