16 Aralık 2021 Perşembe

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi

 

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı kimyon

İç harcı için:

  • 500 gr dana kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ırı çekilmiş ceviz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber (Ben kullanmadım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ  

    Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp iyice soğutalım.
  • Bunun için kıyma yağlarda kavrulur içine ince doğranmış soğanlar eklenir tekrar kavrulur.
  • Salçasını da ekleyip bir taşım daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır baharatları ceviz ve maydanoz eklenip soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için bulgur ve irmik tuz ile 2 su bardağı sıcak(kaynar) su ile ıslatılır.
  • Kapağı kapalı 20 -30 dakika kenarda bekletilir. Bu sürenin sonunda un yumurta salça diğer baharatlar eklenip yoğrulmaya başlanır.Not : yoğurma aşamasında su gerekirse eklenir ben 1 çay bardağına yakın sıcak su daha ekledim !.
  • Macun kıvamına gelince hazırdır. Mandalina büyüklüğünde toplar hazırlanır parmak ile veya salatalık yardımı ile ıslata ıslata içine oyuk yapılıp iç harcı ile doldurulur.
  • Bir kenarı zaten kapalı olan köftenin acık olan kısmı da iyice sıktırarak kapatılır.
  • Bol sıvı yağda önce yüksek ayarda yağ ısıtılmış sonra orta ısıya alınmış ocakta güzelce kızartılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder