Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3 su bardağı köftelik ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta 1 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı kimyon
İç harcı için:
- 500 gr dana kıyma
- 3 orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı ırı çekilmiş ceviz
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber (Ben kullanmadım)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Biraz sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp iyice soğutalım.
- Bunun için kıyma yağlarda kavrulur içine ince doğranmış soğanlar eklenir tekrar kavrulur.
- Salçasını da ekleyip bir taşım daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır baharatları ceviz ve maydanoz eklenip soğumaya bırakılır.
- Hamuru için bulgur ve irmik tuz ile 2 su bardağı sıcak(kaynar) su ile ıslatılır.
- Kapağı kapalı 20 -30 dakika kenarda bekletilir. Bu sürenin sonunda un yumurta salça diğer baharatlar eklenip yoğrulmaya başlanır.Not : yoğurma aşamasında su gerekirse eklenir ben 1 çay bardağına yakın sıcak su daha ekledim !.
- Macun kıvamına gelince hazırdır. Mandalina büyüklüğünde toplar hazırlanır parmak ile veya salatalık yardımı ile ıslata ıslata içine oyuk yapılıp iç harcı ile doldurulur.
- Bir kenarı zaten kapalı olan köftenin acık olan kısmı da iyice sıktırarak kapatılır.
- Bol sıvı yağda önce yüksek ayarda yağ ısıtılmış sonra orta ısıya alınmış ocakta güzelce kızartılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder