16 Aralık 2021 Perşembe

Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği Tarifi

 

Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy kereviz
  • 3 adet havuç
  • 2 adet portakal
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su

    Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri ve havuçları soyup yıkıyoruz.
  • Kerevizlerin orta kısmını oyarak oyuk kısma havuçları yerleştirip dilim olarak kesiyoruz.
  • Tenceremize sıvı yağı alıp üzerine inçe doğranmış kuru soğanımızı ilave ediyoruz.
  • Onun üzerine de kereviz saplarını yerleştiriyoruz.
  • Ardından dilimlediğimiz kerevizleri tencereye diziyoruz.
  • Üzerine 2 adet taze sıkılmış portakal suyu ve 1 çay bardağı sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  • Baharatları ve küp şekeri de ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  • Kerevizler yumuşatsana kadar 35 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Ilık servis ediyoruz. Afiyet olsun👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder