15 Aralık 2021 Çarşamba

Tavada 3 Yırtık Yufka İle Su Böreği Lezzetinde Börek Tarifi

 

Tavada 3 Yırtık Yufka İle Su Böreği Lezzetinde Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kadar yufka (600 gr)

Sos malzemesi;

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ/ 75ml
  • 1 çay bardağı su / 150ml

İç harç için;

  • 200 gr herhangi bir peynir
  • 1 tutam incecik doğranmış maydanoz / isteğe bağlı

Üzeri ve tavayı yağlamak için,

  • 2 yemek kaşığı tereyağ    

    Tavada 3 Yırtık Yufka İle Su Böreği Lezzetinde Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle böreğimizin sosunu hazırlayalım.
  • Sos malzemelerini bir kapta güzelce çırpıp kenara alalım.
  • Ardından tavayı 1 yemek kaşığı tereyağı ile güzelce yağlayalım .
  • Daha sonra yufkalardan en düzgün ve sağlam olanından bir tanesini tavanın kenarından taşacak şekilde serelim .
  • Yarım yufka kadar yufkayı buruşuk bir şekilde üzerine döşeyelim ve üzerine hazırlamış olduğumuz sostan büyük yemek kaşığı ile 2-3 kaşık kadar gezdirelim.
  • Tekrardan yufka ekleyip ve tekrardan sos ekleyelim 3 yufkadan sonra iç harcımızı ekleyelim ve tekrar yufka tekrar sos olacak şekilde böreğimizi tamamlayalım.
  • Tavanın kenarında dışında kalan yufkaları böreğin üzerine toparlayalım .
  • Geriye kalan bir yemek kaşığı tereyağınıda küçük parçalar olarak böreğin üzerine pay edelim ve tencerenin kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde en kısık ayarda 10-15 dakika kadar altı kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Düz bir tabak yardımıyla diğer yüzüne çevirelim.
  • 5 ile 7 dakika kadar da bu yüzü kızartıp ocağı kapatalım.
  • Biraz dinlendirip böreği istediğimiz şekilde dilimleyip servis edelim.
  • Deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın allah’a emanet olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder