Tavada 3 Yırtık Yufka İle Su Böreği Lezzetinde Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kadar yufka (600 gr)
Sos malzemesi;
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ/ 75ml
- 1 çay bardağı su / 150ml
İç harç için;
- 200 gr herhangi bir peynir
- 1 tutam incecik doğranmış maydanoz / isteğe bağlı
Üzeri ve tavayı yağlamak için,
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Tavada 3 Yırtık Yufka İle Su Böreği Lezzetinde Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle böreğimizin sosunu hazırlayalım.
- Sos malzemelerini bir kapta güzelce çırpıp kenara alalım.
- Ardından tavayı 1 yemek kaşığı tereyağı ile güzelce yağlayalım .
- Daha sonra yufkalardan en düzgün ve sağlam olanından bir tanesini tavanın kenarından taşacak şekilde serelim .
- Yarım yufka kadar yufkayı buruşuk bir şekilde üzerine döşeyelim ve üzerine hazırlamış olduğumuz sostan büyük yemek kaşığı ile 2-3 kaşık kadar gezdirelim.
- Tekrardan yufka ekleyip ve tekrardan sos ekleyelim 3 yufkadan sonra iç harcımızı ekleyelim ve tekrar yufka tekrar sos olacak şekilde böreğimizi tamamlayalım.
- Tavanın kenarında dışında kalan yufkaları böreğin üzerine toparlayalım .
- Geriye kalan bir yemek kaşığı tereyağınıda küçük parçalar olarak böreğin üzerine pay edelim ve tencerenin kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde en kısık ayarda 10-15 dakika kadar altı kızarıncaya kadar pişirelim.
- Düz bir tabak yardımıyla diğer yüzüne çevirelim.
- 5 ile 7 dakika kadar da bu yüzü kızartıp ocağı kapatalım.
- Biraz dinlendirip böreği istediğimiz şekilde dilimleyip servis edelim.
Deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın allah’a emanet olun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder